De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Via de huid voeren we afvalstoffen af en nemen we tevens voedingsstoffen op. Etherische oliën zijn uitermate geschikt om de huid te voeden of via de huid het lichaam te ondersteunen. Mits de oliën met beleid worden aangebracht.

Volgens dr Hill, één van de founders van dōTERRA, gaat er niets van de werking van ethische olie verloren als je deze verdunt. Sterker nog, verdunde olie blijft langer werkzaam op de plek waar je hem smeert. Onverdunde olie gaat rechtstreeks het systeem in en gebruik je dus ook alleen om je hele lichaamssysteem te ondersteunen. Bijvoorbeeld door pure lavendel olie onder je voeten te smeren voor het slapen gaan. Onder je voeten heb je namelijk de grootste poriën en dus neemt je lichaam het op die manier snel op. Tevens is de huid onder je voeten wat minder gevoelig. Een aantal oliën van dōTERRA zijn overigens al voorverdund in handige rollers, fijn voor naast je bed of in je tas.

Etherische oliën zijn krachtig dus het is aan te raden deze te verdunnen met bijvoorbeeld gefractioneerde kokosolie of de fijne geurloze bodylotion van dōTERRA. Een heel fijn filmpje ter inspiratie is aromatic dressing van Vanessa Ovens.

Omdat ik zelf altijd last had van allergische reacties op reguliere schoonheidsproducten van de drogist ben ik op een gegeven moment zelf deze producten gaan maken. Ik vind het leuk om deze de komende tijd met jullie te gaan delen. Mijn huid doet het geweldig op welke etherische olie dan ook maar het kan natuurlijk alsnog zo zijn dat jouw huid een allergische reactie geeft op een bepaalde plant. Als dat zo is, dan raad ik je aan deze meteen nog meer te verdunnen met een draagolie. Zo kan mijn huid producten met rozenolie niet goed hebben, hoewel ik het op de rozenolie van dōTERRA prima doe…

Alle crèmes van dōTERRA zijn bij mij in ieder geval door de allergietest heen gekomen, en dat zegt echt heel wat. Tevens heb ik ondervonden dat ze ook echt werkzaam zijn wat – wat mij betreft – niet bij alle natuurlijke plantaardige crèmes het geval is wat mij betreft.

Maar omdat het ook gewoon ontzettend leuk en leerzaam is om zelf cosmetische producten te maken deel ik graag als eerste mijn recept om zelf crème te maken met jullie. Ik heb tevens een aanvullend filmpje gemaakt dat je kunt bekijken door op onderstaande link te klikken. Een mooie manier om te gaan spelen met plantaardige basis oliën, water en etherische oliën. Deze crème is minder lang houdbaar dan een crème die je koopt, dus maak niet teveel of geef wat potjes cadeau ;-).